• ۱۴۰۱-۱۰-۲۳ - ۱۴:۳۰
  • 00
دست برتر فارغ التحصیلان مقطع دکتری مهندسی کامپیوتر برای ورود به بازار 

حسن شعبانی، خبرنگار: اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از چالش های مهم سال های اخیر آموزش عالی است، موضوعی که هم نوک انتقاد آن به نظام آموزش عالی به دلیل عدم ارائه مهارت های لازم به دانشجویان برای ورود به بازار کار برمیگردد و هم با نگاهی به آمارها، حاکی از قهر داوطلبان برای ورود به دانشگاه های کشور است. شاید تا سال گذشته، تصور می شد که فارغ التحصیلی از مقطع دکتری دانشگاه های پایتخت نشین به معنی تضمین بازار شغل است، اما بر اساس اطلاعاتی که وزارت علوم در گزارش «پایش وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» منتشر کرده، باید عنوان کرد، دیگر محصل تحصیل به مانند گذشته شرط اصلی برای داشتن شغل در این مقطع نیست. 
با نگاهی به درصد اشتغال میان دانش‌آموختگان مقطع دکتری در دانشگاه‌هایی که در این گزارش از آنها نام برده شده، باید عنوان کرد که بیشترین درصد اشتغال در مقطع دکتری به دانشگاه ایلام با 75 درصد می رسد؛ بعد از آن نیز دیگر دانشگاه های مرکز استان قرار دارند. به طوری که سهم دانشگاه رازی 67 درصد و باهنرکرمان هم 57 درصد است و البته دانشگاه کردستان هم با 21 درصد کمترین میزان اشتغال را در این بخش دارد.
در این میان اگر بخواهیم درصد اشتغال را از حیث رشته تحصیلی در مقطع دکتری مورد بررسی قرار دهیم هم باید عنوان کرد که فارغ التحصیلان مهندسی کامپیوتر درصد 93 درصدی اشتغال، بالاترین میزان اشتغال را به خود اختصاص داده اند و رتبه های دوم و سوم هم به ترتیب به رشته علوم اجتماعی با 91 درصد و مهندسی شیمی با 90 درصد می رسد. البته فارغ‌التحصیلان فیزیک با سهم 65 درصدی هم از کمترین شانس برای رسیدن به بازار کار برخوردار هستند. 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰